'Liverpool wil niet meewerken aan plan voor kampioensduel op neutraal terrein'

'Liverpool wil niet meewerken aan plan voor kampioensduel op neutraal terrein'

Gepubliceerd: donderdag 28 mei 2020 om 22:42do 28-05-2020 om 22:42

De kampioenswedstrijden van Liverpool is een punt van zorg voor de Britse autoriteiten. Zij vrezen een spontaan volksfeest, wanneer The Reds zich na dertig jaar weer tot de beste van Engeland mogen kronen.

De Premier League wordt op 17 juni hervat, werd eerder op de donderdag bekend. Liverpool mag binnenkort weer proberen om zijn voorsprong van 25 (!) punten op Manchester City vast te houden: een kampioenschap van The Reds is dan ook een kwestie van tijd. De plaatselijke en landelijke autoriteiten vrezen voor spontane en massale supportersfeestjes, wanneer het eenmaal zover is.

Volgens The Evening Standard liggen er plannen om thuiswedstrijden van Liverpool te verplaatsen naar neutraal terrein. De club lijkt hier echter niet aan mee te willen werken: Liverpool rekent op een samenwerking met de lokale politie om dit soort incidenten te voorkomen, klinkt het. De regerend Champions League-winnaar beargumenteert dat het door het hele land fans heeft en dat het spelen van wedstrijden op neutraal terrein weinig op zou lossen.

De Premier League zal medio juni weer aftrappen met de inhaalwedstrijden Manchester City-Arsenal en Aston Villa-Sheffield United. Alle betrokken partijen moeten nog een beslissing nemen over 'high risk'-wedstrijden: topwedstrijden, lokale derby's én de kampioenswedstrijd van Liverpool.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws