Grote stoelendans bij Anderlecht: 'Vandenhaute wordt voorzitter'

Grote stoelendans bij Anderlecht: 'Vandenhaute wordt voorzitter'

Gepubliceerd: donderdag 28 mei 2020 om 14:17do 28-05-2020 om 14:17

Laatste update: donderdag 28 mei 2020 om 14:32do 28-05-2020 om 14:32

Bij RSC Anderlecht is er opnieuw een gigantische bestuursverandering op komst. Zo wordt de macht van Wouter Vandenhaute nog wat uitgebreid. De eigenaar van Woestijnvis en makelaarskantoor Let's Play wordt ook voorzitter van de club.

Zowel Sporza als La Dernière Heure geven aan dat Vandenhaute meer macht zal krijgen bij paars-wit. De zakenman zou zich samen met Vincent Kompany financieel engageren in de club. Aangezien Vandenhaute ook de macht zal krijgen bij Anderlecht, betekent dit dat de zakenman zijn makelaarskantoor Let's Play zal verlaten.

Van een definitieve verkoop van de club is nog geen sprake. Coucke zet wel een stap opzij als voorzitter, maar blijft eigenaar van paars-wit. Een officiële aankondiging van de stoelendans zou later donderdag nog volgen.

Vandenhaute was de voorbije maanden al actief als extern adviseur bij Anderlecht. Dat zorgde voor wrevel bij andere clubs, die de licentie van Anderlecht in vraag stelden omwille van de invloed van Vandenhaute als makelaar. De Licentiecommissie gaf echter aan dat Vandenhaute geen beduidende invloed had binnen Anderlecht. Al komt daar de komende maanden dus verandering in.

Stoelendans
Zo komt er opnieuw een bestuurswijziging aan bij Anderlecht. Na de komst van Marc Coucke werd Luc Devroe aangesteld als technisch directeur. Hij werd vervangen door Michaël Verschueren, die op zijn beurt vervangen werd door Peter Verbeke. Ook Karel Van Eetvelt werd begin dit jaar voorgesteld als de nieuwe CEO.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws