Twijfels bij La Liga-intenties: 'Als Madrid eerste stond, was La Liga beëindigd'

Twijfels bij La Liga-intenties: 'Als Madrid eerste stond, was La Liga beëindigd'

Gepubliceerd: donderdag 28 mei 2020 om 13:12do 28-05-2020 om 13:12

De Spaanse competitie gaat in de week van 8 juni hervat worden, maar dit zou niet gebeurd zijn als Real Madrid bovenaan zou staan in La Liga. Dat stelt voormalig voorzitter van FC Barcelona Joan Gaspart.

Barcelona staat met nog elf wedstrijden te gaan bovenaan in Spanje met twee punten voorsprong op Real Madrid. "Als Madrid koploper was geweest bij het stilleggen van de competitie, zou La Liga beëindigd zijn", stelt Gaspart, die tussen 2000 en 2003 de scepter zwaaide in Barcelona, bij Tertulia del 10 del Barça.

De verwachting is dat de Spaanse clubs vanaf 12 juni gaan beginnen aan het competitieslot. FC Barcelona speelt in de resterende weken onder meer nog uit tegen Sevilla en thuis tegen Atlético Madrid, terwijl Real Madrid een lastige uitwedstrijd wacht bij Real Sociedad.

Neymar
Gaspar liet zich ook uit over een mogelijke terugkeer van Neymar naar FC Barcelona, die dit jaar in ieder geval onwaarschijnlijk lijkt. "Ik zou Neymar graag weer in Barcelona zien", zegt de oud-preses. "Ik weet niet wat er in de kleine lettertjes van de contracten staat, maar ik vergeef alles wat nodig blijkt te zijn om hem terug te halen. Ik wil dat hij weer voor Barcelona gaat spelen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws