Dat pure scorende vermogen, die pure techniek, daar moet Doku nog aan werken

"Dat pure scorende vermogen, die pure techniek, daar moet Doku nog aan werken"

Gepubliceerd: woensdag 27 mei 2020 om 15:29wo 27-05-2020 om 15:29

Laatste update: woensdag 27 mei 2020 om 15:39wo 27-05-2020 om 15:39

Jérémy Doku, het goudhaantje van RSC Anderlecht, mag zich vanaf nu volwassen noemen. Op zijn achttiende verjaardag voorspellen zowat alle analisten hem een grootse toekomst. Bob Browaeys en Hein Vanhaezebrouck zien wel nog één werkpunt: de afwerking.

"Op het EK U17 vorig jaar was Doku een van de smaakmakers, maar hij bleef wel steken op één assist en nul goals", haalt Browaeys, bondscoach van die selectie, aan bij Sportwereld. "Dat pure scorende vermogen, op basis van pure techniek: daar moet hij nog aan werken. Hij kan wel een goal maken, hoor. Niet op z'n Lukaku's of De Bruynes met een droge knal, maar door op snelheid te zijn en op intuïtie de keeper te verrassen."

Ook Vanhaezebrouck haalt de neus voor doelpunten aan als grootste zwakke punt. De analist weet ook hoe dat komt. "Die aangeboren trap zoals bij Tielemans heeft hij niet", oordeelt Vanhaezebrouck. "Hij is nu eenmaal meer de man van de actie dan de goals. Maar wil hij naar de absolute top, dan moet dat beter." Recent deed de ronde dat Liverpool FC een oogje laten vallen heeft op Doku.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws