'Standard denkt aan tweevoudig CL-winnaar om Preud'homme op te volgen'

'Standard denkt aan tweevoudig CL-winnaar om Preud'homme op te volgen'

Gepubliceerd: dinsdag 26 mei 2020 om 17:31di 26-05-2020 om 17:31

Laatste update: dinsdag 26 mei 2020 om 17:45di 26-05-2020 om 17:45

Een bevestiging is er nog niet, maar Michel Preud'homme lijkt wel te gaan stoppen als trainer van Standard. Bij de Rouches zou men alvast uitkijken naar een vervanger. Eén naam staat al op het verlanglijstje.

Volgens RTBF staat niemand minder dan Christian Panucci op het lijstje om Preud'homme te vervangen bij Standard. Als trainer heeft Panucci nog niet gigantisch veel bereikt, maar de 47-jarige Italiaan was al speler wel actief voor onder andere AC Milan en Real Madrid. Hij werd met die clubs Italiaans en Spaans landskampioen en won twee keer de Champions League.

Zijn profiel is naar verluidt één van de meest interessante om Preud'homme op te volgen. Zijn grote naam in de voetbalwereld moet Standard helpen om jongens te overtuigen voor de Rouches te kiezen. Daarnaast spreekt de Italiaan naast zijn moedertaal ook Frans en Engels en staat hij voor offensief voetbal.

Als trainer werd Panucci opgeleid door Fabio Capello, waar hij twee jaar assistent van was bij de nationale ploeg van Rusland. Daarna keerde Panucci terug naar Italië en werd hij trainer van Serie B-clubs Livorno en Ternana Calcio. Avonturen die niet meteen een groot succes werden.

In 2017 werd Panucci bondscoach van Albanië, waar hij tot 2019 actief voor bleef. Met de Albanezen wist hij vier keer te winnen, twee keer gelijk te spelen en verloor hij negen keer. Bij Standard hoopt Panucci voor eerste successen te kunnen zorgen als clubtrainer. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws