Op hen blijven rekenen, maar ik zie al opvolgers: Vanheusden, Mechele, Cobbaut

"Op hen blijven rekenen, maar ik zie al opvolgers: Vanheusden, Mechele, Cobbaut"

24-05-2020 12:31
37

Door het coronavirus vinden de twee belangrijkste opdrachten voor de Rode Duivels, het komende EK en het WK in Qatar, achtereenvolgens plaats in 2021 en 2022. Voor enkele leden van de zogenaamde 'gouden generatie' wordt het de laatste kans op eeuwige roem. Roberto Martinez stelt de ouderdomsdekens gerust.

Steeds vaker worden vraagtekens geplaatst bij de meerwaarde en fitheid van veteranen als Vincent Kompany, Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen. De komende toernooien zouden er wel eens te veel aan kunnen zijn. Toch blijft Martinez geloven in zijn ervaren spelers. "Ik selecteer niet op leeftijd, wel op prestaties op het veld", is zijn devies duidelijk in De Zondag.

"En die blijven op hoog niveau", verzekert Martinez. "Zolang blessures uitblijven, zal ik op hen kunnen blijven rekenen. Maar ik zie ook al opvolgers: Boyata, Denayer, Vanheusden, Mechele, Cobbaut ... We kijken heus wel verder, de afgelopen jaren volgden we al zo'n 50 potentiële A-spelers."

Dedryk Boyata (Hertha Berlijn) en Jason Denayer (Olympique Lyon) maken nu al enkele jaren deel uit van de vaste kern van Martinez. Zij mochten zelfs al proeven van het grote werk op eindtoernooien. Voor Vanheusden (Standard) en Mechele (Club Brugge) is het nog wachten op hun eerste cap, terwijl Elias Cobbaut (RSC Anderlecht) al mocht opdraven in de EK-kwalificatiematch tegen Cyprus (6-1).

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie