Vanhaezebrouck over Bölöni: Als je voor het maximum gaat, kan het wel eens op zijn

Vanhaezebrouck over Bölöni: "Als je voor het maximum gaat, kan het wel eens op zijn"

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 15:44do 21-05-2020 om 15:44

Royal Antwerp FC heeft Ivan Leko aangesteld als opvolger van Laszlo Bölöni. De Roemeen was gedurende drie seizoen trainer op de Bosuil, maar zijn vertrek is voor Hein Vanhaezebrouck geen grote verrassing.

"Of Antwerp op het juiste moment afscheid neemt van Laszlo Bölöni: wie zal het zeggen? Van bij Gent weet ik: als je als trainer écht ambitieus bent, en altijd maar duwt en duwt en voor het maximum gaat, kan het wel eens op zijn. Dat had volgend seizoen zomaar kunnen gebeuren met Bölöni, zeker met een moeilijke start. Maar hij heeft het de voorbije drie jaar wel heel goed gedaan. Play-off 1, Europees voetbal, de beker­finale… Alleen al het feit dat hij er drie jaar gezeten heeft, is straf. Het laatste jaar in tweede klasse had je eerst Vanderbiest, dan het duo Bico-Gevaert, en dan De Decker, die net als Demba al eens ad interim had overgepakt.

"Door vooral in te zetten op discipline en fysieke arbeid zorgde Bölöni er in het eerste seizoen in 1A meteen voor dat Antwerp voor Play-off 1 meedeed. Dat het budget was verzesvoudigd naar 18 miljoen euro hielp natuurlijk - zelf promoveerde ik ooit met Kortrijk en toen bedroeg het budget in eerste klasse maar 3 miljoen. Maar dan nog was het knap. Bölöni zorgde er ook altijd voor dat zijn ploeg fysiek top was voor de competitiestart. Alleen was er dan wel altijd een dip na Nieuwjaar. Ook nu eindigde Antwerp daardoor 'maar' vierde", besloot Vanhaezebrouck.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws