Van Ranst geeft voetbalfans hoop: Dan kan dat de realiteit worden

Van Ranst geeft voetbalfans hoop: "Dan kan dat de realiteit worden"

17-05-2020 20:45
22

Wanneer gaan we terug supporters zien in de Belgische stadions? Dat gaat hoe dan ook nog een tijdje duren. Marc Van Ranst ziet maar één mogelijkheid: de clubs moeten vooral gaan mikken op families.

"Dat lijkt me de enige rendabele en aangename manier om opnieuw snel een wedstrijdbeleving te hebben", aldus Van Ranst bij VTM. "Ik zou zelfs zeggen: niet alleen vader en zoon maar de hele familie. Dit is dé kans om van het voetbal een familiegebeuren te maken."

In Duitsland wordt er nu zonder publiek gevoetbald, maar dat kan niet blijven duren. "Wedstrijden zonder publiek, dat kan alleen in deze allereerste fase de bedoeling zijn. Hoe sneller met publiek, hoe beter voor iedereen."

Van Ranst geeft de supporters alvast hoop. "Voetbal is een buitensport, de mogelijke concentratie van het virus gaat heel klein zijn. Wanneer het doorgesproken wordt met de verschillende instanties, kan dat de realiteit worden. Of dit al vanaf 7 augustus kan? Onmogelijk om dat nu al te zeggen. Dat hangt van te veel verschillende en onvoorspelbare factoren af. Ook omdat die datum nog ver voor ons uit ligt. Als alles in goede zin blijft evolueren, is het mogelijk."