Werd Roeselare slachtoffer van heisa rond Moeskroen? Dat gevoel krijg je wel

Werd Roeselare slachtoffer van heisa rond Moeskroen? "Dat gevoel krijg je wel"

13-05-2020 20:35
10

Het Arbitragehof voor de Sport heeft gisteren beslist dat Roeselare geen proflicentie krijgt. De club zakt naar het amateurvoetbal. Mogelijk volgt er een faillissement. Bij Roeselare hopen ze dat de kritiek die het BAS kreeg, niet heeft meegespeeld. 

KV Oostende en Moeskroen kropen door het oog van de naald, maar Moeskroen niet. Het BAS kreeg veel kritiek voor de toekenning van de proflicentie aan Moeskroen. Wouter Biebauw, doelman bij Roeselare, hoopt dat die kritiek niet heeft meegespeeld in de beslissing. "Ik hoop dat dat niet waar is, maar dat gevoel krijg je wel. Je zoekt naar een verklaring en dan kijk je in die richting", vertelde hij aan Focus WTV.

"Ik hoop vooral dat we daar niet het slachtoffer van zijn, dat ze voor Roeselare iets strenger geweest zijn dan voor de rest. Maar dat zullen we misschien nooit weten.  Ik denk dat die regelgeving dit seizoen veranderd is. Er moet een deel van het kapitaal gestort zijn, en zij had een bankgarantie gegeven. Dat was niet voldoende voor het BAS, denk ik. We gaan de motivering van het BAS moeten afwachten, maar ik denk dat dat het probleem was", besloot Biebauw.