Verstraete krijgt steun: “Mijn hoofd zou nu ook niet naar een herstart gaan”

Verstraete krijgt steun: “Mijn hoofd zou nu ook niet naar een herstart gaan”

04-05-2020 18:11
4

Birger Verstraete reageerde onthutst op de berichten dat de Bundesliga op 16 mei de competitie weer wilt hervatten. De middenvelder van FC Köln krijgt steun van Gert Verheyen.

De Bundesliga wil de competitie weer hervatten. Verheyen geeft zijn mening tegenover Het Nieuwsblad. “Ja, ik wil wel eens zien hoe lang dat zal duren. Met Köln dat drie positieve gevallen telt. En vervolgens is van Hertha­ Berlijn de hele voorlijn ziek. Of alle keepers zijn besmet. Wat dan?”

Verstraete nam het woord ‘onverantwoord’ in de mond, maar excuseerde zich al. “Ik las dat de eerste bekommernis van Sergio Agüero ook de gezondheid van zijn familie is. En zo heb je veel spelers. Er zijn vast jongens die nu de drive hebben om weer te voetballen, maar mijn hoofd zou ook niet naar een herstart staan. Dat is de logica zelve. Alleen ebt de schrik bij sommigen weg. De beelden van mensen aan ademhalingstoestellen zie je niet meer op het nieuws, hè.”

Wanneer het niet dichtbij komt, is er sprake van gewenning”, gaat Verheyen verder. “En dan krijgen financiële motieven toch weer de bovenhand. Voetbal is bij uitstek een sport voor een publiek, voor het volk. Maar nu lijkt het toch aantrekkelijk om zonder supporters spelen.”

“Omdat het al zo lang geleden is dat er nog een bal rolde. En om het risico te ontlopen dat tv-zenders geld terug­eisen en clubs financieel doodbloeden. De reden is niet dat ze willen weten wie er straks kampioen wordt. Alsof dat nog een rol speelt…”, aldus de analist.