Duidelijk dat Lierse klaar is om te groeien, zowel in 1B als in Eerste Amateur

"Duidelijk dat Lierse klaar is om te groeien, zowel in 1B als in Eerste Amateur"

03-05-2020 11:12
19

Lierse Kempenzonen heeft haar licentie voor Eerste Klasse B beet. Zaterdag deelde de club het goede nieuws op haar website. In principe kan Lierse Kempenzonen dus aanspraak maken op een plek in 1B, al zal dat afhangen van de ontwikkelingen tijdens de komende weken. Hoe dan ook is CEO Yorik Torreele erg opgetogen.

Lierse Kempenzonen had wel een procedure bij het BAS nodig om haar slag thuis te halen. "Er is de laatste weken door velen hard gewerkt aan de voorbereiding van deze zaak", blikt Torreele nog eens terug op de website van de club. "Vandaag hebben we een uitgebreid dossier ingediend waarin we aantonen dat we financieel, structureel en organisatorisch klaar zijn om stappen te zetten."

"Ik ben enorm fier dat we onze licentie voor 1B hebben kunnen behalen", klopt Torreele zichzelf en zijn club op de borst. "Onze taak is volbracht. We wachten nu af en gaan de situatie in het Belgische voetbal op de voet volgen. Laat het duidelijk zijn dat Lierse klaar is om te groeien zowel in 1B als in de eerste amateurklasse", hint hij nog naar meer.

Of Lierse Kempenzonen een realistische kans maakt om in 1B aan de bak te komen, is voorlopig koffiedik kijken. Allereerst wordt het afwachten wat het BAS beslist over de andere clubs die in vieze papieren zitten, zoals Lommel of Royal Excel Moeskroen. Mede daardoor is er ook nog geen beslissing over hoe Eerste Klasse A en B er zullen uitzien volgend seizoen. Sommigen ijveren er zelfs voor om 1B gewoonweg af te schaffen.