Voetbalprogramma VI in principe tot 1 juni op de buis: 'Kijkcijfers uitstekend'

Voetbalprogramma VI in principe tot 1 juni op de buis: 'Kijkcijfers uitstekend'

01-05-2020 20:34
1

Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp blijven naar alle waarschijnlijkheid met Veronica Inside voorlopig op de buis. Na het uitbreken van het coronavirus stonden de uitzendingen van Veronica Inside even op losse schroeven, maar volgens Derksen wordt de talkshow in principe nog minstens twee maanden uitgezonden.

"We hebben gehoord dat we voorlopig doorgaan tot 1 juni", aldus Derksen in Groeten uit Grolloo. "Ik zou het ook wel prettig vinden om nog even door te gaan, om het karige nieuws dat er komt toch voor het voetlicht te brengen. Want voetbalminnend Nederland hunkert natuurlijk naar informatie, hoe het verder gaat. Onze kijkcijfers zijn uitstekend, dus in dat kader zijn wij gaarne bereid om door te gaan."

Die beslissing moet echter genomen worden door de zenderbazen van Talpa en Veronica, beseft Derksen maar al te goed. "Door de coronacrisis hebben bedrijven helemaal geen trek om te adverteren. En wanneer de productiekosten van programma's hoger worden dan de reclame-inkomsten, zijn mensen bij de commerciële tv snel geneigd om er een film in te gooien, in plaats van het programma. Want die film hebben ze toch nog in het magazijn liggen."