Financiële kater op komst voor JPL-ploegen: 'Rechtenhouders willen geld terug'

Financiële kater op komst voor JPL-ploegen: 'Rechtenhouders willen geld terug'

22-04-2020 21:56 Laatste update: 22-04-2020 21:56
65

Telenet gaat aan de Pro League een terugbetaling vragen van een deel van het televisiegeld. De operator wil de mogelijkheid bekijken om geld terug te krijgen voor de wedstrijden die niet gespeeld worden. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De Raad van bestuur van de Pro League adviseerde in april om de competitie stop te zetten. Normaal gezien wordt dat maandag bekrachtigd. Telenet oppert dat de rechtenhouders hiervan niet op de hoogte van werden gebracht. 

Ze vragen om een deel van het reeds betaalde bedrag voor de televisierechten terug te betalen. Telenet heeft de Pro League via een officieel schrijven op de hoogte gebracht van zijn standpunt en staat open voor verdere gesprekken.

De terugbetaling kan bijvoorbeeld gespreid verlopen, of Telenet kan voor de waarde van dit bedrag een aantal wedstrijd van volgend seizoen uitzenden. Vanaf dan is Eleven Sports immers de rechtenhouder van de Jupiler Pro League.

Update: Niet alleen Telenet gaat voor compensatie. Volgens Het Laatste Nieuws staan nu ook Proximus en Voo op hun strepen. De drie providers willen hun geld terug of het recht om volgend seizoen de Jupiler Pro League uit te zenden. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie