Licentie van Anderlecht zorgt voor beroering, officiële klacht is neergelegd

Licentie van Anderlecht zorgt voor beroering, officiële klacht is neergelegd

19-04-2020 12:15 Laatste update: 12:56
52

Excelsior Virton heeft in eerste aanleg geen licentie gekregen voor komend seizoen. De Luxemburgers gaan dat aanvechten bij het BAS, maar leggen ook zelf een klacht neer tegen de Belgische voetbalbond bij de Raad voor Mededinging. Dat wordt bevestigd op de officiële website.

Volgens Virton hebben ze geen eerlijke kans gekregen van de Licentiecommissie en is er sprake van discriminatie. De regels zouden niet voor iedere club dezelfde zijn. Virton verwijst daarbij expliciet naar Anderlecht, want voorzitter Marc Coucke zou te veel invloed hebben bij KV Oostende in dezelfde reeks. Bovendien werkt er met Wouter Vandenhaute een makelaar als adviseur.

Virton vraagt de Bond uitdrukkelijk om die zaken te bekijken en wil op die manier ook druk zetten. Virton is één van de vier clubs in 1B die geen licentie hebben gekregen. Verder zitten ook Sporting Lokeren, SV Roeselare en Lommel in de problemen. Eerder vroeg Virton al om iedereen een voorlopige licentie te geven. Door de coronacrisis zijn de aangegeven budgetten al lang niet meer nauwkeurig, vindt de club.