CEO Pro League: Voor eind augustus voetbal zonder publiek met geteste spelers

CEO Pro League: "Voor eind augustus voetbal zonder publiek met geteste spelers"

16-04-2020 12:00
8

In ons land mogen er tot 31 geen massa-evenementen georganiseerd worden. Dit betekent dan ook dat de eerste speeldagen van volgend seizoen zonder publiek afgewerkt worden. De start van de jaargang 2020-2021 zal volgens Pierre François niet in het gedrang komen.

De competitiestart in de Jupiler Pro League is voorzien in het laatste weekend van juli. Toch verwacht de Pro League-CEO geen problemen. "Mijn gevoel is dat er voor eind augustus wel alweer matchen gespeeld zullen worden", doet François zijn verhaal bij RTBF.

"Als we de voorzorgen nemen die ons opgelegd worden. Die matchen zullen achter gesloten deuren georganiseerd moeten worden onder strikte voorwaarden en volgens mij ook pas als alle spelers getest zijn", gaat hij verder.

Voor alle duidelijkheid: op dit moment vindt François dat die tests niet van belang zijn voor onze heren voetballers. "Niet dat ik zeg dat profspelers prioritair zijn. Verzorgers in rusthuizen en kassiers in supermarkten die ervoor zorgen dat wij eten kunnen kopen, die zijn belangrijker dan voetballers."