De Witte meet de schade op bij KAA Gent: Een terugval van 15 procent

De Witte meet de schade op bij KAA Gent: "Een terugval van 15 procent"

12-04-2020 13:15
13

De coronacrisis heeft bij heel wat Belgische clubs diepe gewonden geslagen. Ivan De Witte geeft aan dat het bij KAA Gent goed meevalt. Zijn club levert al jaren uitstekend werk, aldus de voorzitter.

"Rationeel zal dit voor KAA Gent een terugval van 15 procent betekenen inzake de vaste inkomsten zoals ticketing, publiciteit, skyboxen en mediarechten", schat De Witte bij Sport/Voetbalmagazine. "Daaraan zullen we dus onze spelerskosten, personeelskosten en onderhoudskosten moeten aanpassen."

KAA Gent houdt de vinger dus sowieso op de knip. "Qua variabele inkomsten, transfers en Europees voetbal, gaan we minimaal begroten, zoals we dat elk jaar doen. Wat transfers betreft, zal deze crisis zeker een impact hebben, zowel op de bedragen als op het aantal."

Gelukkig kan KAA Gent terugvallen op reserves. "We hebben een financiële buffer, zij het waarschijnlijk niet van de orde als bij Genk en Club, maar ons doel is wel elk jaar minstens break-even te draaien. Daardoor komen we niet in de problemen bij deze crisis."