Oostende rekent op redelijkheid Coucke: Hopelijk een akkoord

Oostende rekent op redelijkheid Coucke: "Hopelijk een akkoord"

Gepubliceerd: woensdag 8 april 2020 om 21:35wo 08-04-2020 om 21:35

KV Oostende heeft woensdag geen licentie gekregen en moet dus vrezen voor de toekomst van de club. Het moet nog altijd enkele schulden kwijtraken, bijvoorbeeld die aan Marc Coucke. Bij KVO hoopt men dat de voorzitter van RSC Anderlecht stilaan wat water bij de wijn doet.

Bij KV Oostende willen ze zich nog niet gewonnen gegeven. Het gaat in beroep tegen het niet verkrijgen van een licentie. "Dat is in feite een soort herexamen en dat geeft ons een maand de tijd om ons dossier terug in orde te krijgen", zegt KVO-advocaat Dimitri Dedecker bij Het Laatste Nieuws. "Alles hangt daarbij natuurlijk samen met het overnameproces waarin de club momenteel betrokken is.”

Oostende moet binnen de maand een kapitaalsverhoging van 2,7 miljoen euro vinden. De overname van insteringsgroep PMG kan daarbij helpen. "Dat wordt inderdaad spannend, maar we hebben een kandidaat-overnemer die nog niet is weggelopen. Wij blijven geloven in een goeie afloop. De ontgoocheling is groot op dit moment, maar we gooien de handdoek in elk geval nog niet."

Men rekent ook op de goodwill van Coucke. "Zolang het doek niet definitief is gevallen, is er hoop. We bevinden ons al zes maanden in moeilijk verhaal en zullen zien hoe het afloopt. Dat daarbij veel van Marc Coucke zal afhangen? Wij denken dat ook wel bij hem op een bepaald moment de redelijkheid zal bovenkomen en dan kan er hopelijk een akkoord komen tussen alle partijen", geeft Dedecker aan.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws