De grote JPL-quiz, deel 2: Transfers, bijnamen en zeges

De grote JPL-quiz, deel 2: Transfers, bijnamen en zeges

Gepubliceerd: dinsdag 7 april 2020 om 18:26di 07-04-2020 om 18:26

Laatste update: woensdag 8 april 2020 om 13:35wo 08-04-2020 om 13:35

Het seizoen 2019 – 2020 van de Jupiler Pro League lijkt afgelopen. Maar hoeveel weet jij nog van de laatste voetbalmaanden? Test het in de VoetbalPrimeur.be-quiz. Op dinsdag zijn de maanden september en oktober aan de beurt. Succes. 

01) Vier voor de prijs van één denkt men op de Bosuil op transferdeadline day. Antwerp strikt Steven Defour, Manuel Benson, Zinho Gano en Wesley Hoedt. Van welke club huurt Antwerp Hoedt? 

02) Begin september begint de Mbaye Diagne-saga. Club Brugge plukt hem vlak voor de neus voor RSC Anderlecht weg. In het verleden speelde Diagne ook al in België bij twee clubs? KVC Westerlo is één van die twee clubs, welke is de andere club?

03) Met grote trom en voor veel geld pikte KAA Gent destijds Franko Andrijasevic op bij HNK Rijeka. Bij de Buffalo's kan de middenvelder nooit zijn stempel drukken. Aan welke club verhuurt Gent Andrijasevic dit seizoen?

04) Pas in september weet RSC Anderlecht pas haar eerste match van het seizoen te winnen? Tegen wie slaagt paars-wit daar in?

05) Midden september staat een heruitgave van de bekerfinale van 2019 op het programma. KAA Gent ontvangt KV Mechelen. De fans van de Buffalo's maakten een spandoek om te lachen met de Kakkers. Maar het doek maakt niet veel indruk. Wat stond op het doek?

06) KV Kortrijk en Zulte Waregem spelen in oktober hun eerste derby van het jaar. Kortrijk wint opnieuw van Essevee. Voor de hoeveelste keer op rij was het achtereen dat KVK de scalp pakte van de troepen van Francky Dury?

07) Vlak voor de Brugse derby blesseert Merveille Goblet zich. De doelman heeft een rugblessure. Hij loopt deze niet op tijdens een match of op een training, maar wel bij zijn thuis. Bij welke actie blesseerde de doelman van Cercle Brugge zich?

08) De Limburgse derby loopt eind september helemaal uit de hand. Een opmerkelijke prestatie van Ianis Hagi wordt daardoor ondergesneeuwd. Welke (quasi) unieke prestatie flikt de Roemeen van KRC Genk tegen STVV?

09) Over STVV – Genk gesproken. Welke bijnaam kreeg het bezoekersvak van STVV? 

10) Anderlecht zwalpt in oktober nog altijd. Het bestuur grijpt in. Simon Davies moet een stap terugzetten. Frank Vercauteren keert terug bij paars-wit. Van welke club neemt Anderlecht vercauteren over?

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws