Politiek niet blij met technische werkloosheid: ‘Sociale voordelen herbekijken'

Politiek niet blij met technische werkloosheid: ‘Sociale voordelen herbekijken'

Gepubliceerd: maandag 6 april 2020 om 08:15ma 06-04-2020 om 08:15

Voetballers genieten van fiscale en sociale voordelen. Nu dat enkele clubs de technische werkloosheid gebruiken, kan het zijn dat deze zullen worden herbekeken, dat laat Het Nieuwsblad weten.

Er komt kritiek uit politieke hoek. “Clubs mogen wat ons betreft van alle noodmaatregelen van de regering genieten om financieel het hoofd boven water te kunnen houden”, vertelt CD&V-kamerlid Leen Dierick. “We begrijpen bijvoorbeeld dat ze daarmee ondersteunend personeel willen beschermen. Maar topspelers, die jarenlang amper bijdroegen aan de sociale zekerheid, op tijdelijke werkloosheid zetten is in onze ogen niet correct.”

Waasland-Beveren, Cercle Brugge en Standard Luik maken gebruik van de technische werkloosheid. ‘De C&V-kamerfractie wil de fiscale en sociale voordelen van voetballers herbekijken. Eerder lieten ook SP.A en N-VA weten dat ze het gunstregime voor het voetbal willen aanpakken. Net uit vrees miljoenen euro’s aan voordelen kwijt te raken, besliste de Pro League clubs af te raden het systeem van technische werkloosheid te gebruiken voor spelers’, klinkt het.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws