Vandenbempt: Ook Club Brugge wil een punt zetten achter competitie

Vandenbempt: "Ook Club Brugge wil een punt zetten achter competitie"

Gepubliceerd: vrijdag 27 maart 2020 om 18:45vr 27-03-2020 om 18:45

Bij de amateurs zijn alle competities inmiddels stopgezet. De huidige leiders zijn tot kampioen uitgeroepen. Bij de profs is het nog niet zover. Volgens Peter Vandenbempt is er nog veel discussie.

"Bij de G5, de grote clubs van ons land, is Club Brugge voorstander, de anderen niet", geeft hij aan bij Sporza. "Eentje wel, maar die wil het nog niet zeggen. Daarnaast willen Antwerp en Charleroi graag dat er nog gevoetbald wordt. Daar hebben ze ook belang bij, de teams willen een beter Europees ticket afdwingen. En vreemd genoeg is ook Eupen voorstander, al kan dat ook een communicatiestoornis zijn."

Alle andere profclubs willen stoppen met deze competitie. "Op 24 clubs is dat een grote meerderheid. De clubs komen met veel argumenten aandraven: deze coronacrisis is een uitzonderlijke situatie, voetbal heeft een voorbeeldfunctie en ze wijzen naar andere sportevenementen die uitgesteld zijn zoals het EK voetbal of de Olympische Spelen. Ook de uitspraken van Marc Van Ranst, het economisch belang en de situatie van de spelers worden aangehaald in de brief."

Anderlecht hoopt nog op een Europees ticket en is dus tegen. "Er zijn er die de competitie over 30 juni willen tillen. Anderlecht-voorzitter Marc Coucke is daar een voorstander van. maar Pro League-voorzitter Peter Croonen wijst erop dat ze zich juridisch goed moeten indekken."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Jupiler Pro League

Poll

Moet de JPL nu stoppen en de huidige stand behouden blijven?

Ja
72%
Nee
28%
(1130 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws