“Pro League en Sporta zouden beter met collectieve maatregelen komen”

“Pro League en Sporta zouden beter met collectieve maatregelen komen”

Gepubliceerd: vrijdag 27 maart 2020 om 10:22vr 27-03-2020 om 10:22

De coronacrisis zorgt ook in de voetbalwereld voor financiële problemen. RSC Anderlecht nam al maatregelen en ook Standard Luik greep al in. Volgens makelaar Stijn Francis zouden de Pro League en Sporta met betere maatregelen moeten komen.

"Er zijn volgens mij betere maatregelen dan terugvallen op de sociale zekerheid. Dat is slecht voor de perceptie en spelers willen ook wel een inspanning doen. Kijk naar hoe het bij Anderlecht is opgelost. Er zouden beter collectieve maatregelen komen in overleg met de Pro League en Sporta. Dat zou eerlijker zijn”, vertelt Francis aan Sporza.

Niet elke speler verdient bakken met geld. "Nog een nuance die gemaakt moet worden, is dat niet alle spelers de middelen hebben om twee of drie maanden zonder salaris te leven. Een speler verdient in België gemiddeld 250.000 euro bruto per jaar. Daar zitten ook de spelers bij die 3 miljoen euro verdienen."

"Een speler van Waasland-Beveren of KV Oostende verdient bruto soms 80.000 euro per jaar. Een mooi bedrag, maar ze moeten ook meer investeren, want na 15 jaar is een carrière voorbij”, besluit Francis.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Heeft Francis hier gelijk?

(59 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws