Bundesliga-clubs nog zeven dagen 'in spanning': advies voor nóg langere pauze

Bundesliga-clubs nog zeven dagen 'in spanning': advies voor nóg langere pauze

Gepubliceerd: dinsdag 24 maart 2020 om 18:10di 24-03-2020 om 18:10

Ook in Duitsland gaat er vermoedelijk niet meer gevoetbald worden in april. De Deutsche Fußball Liga heeft dinsdag het advies gegeven om de competitie nog eens drie weken langer stil te leggen.

De DFB besloot recentelijk al – als één van de laatste voetballanden in West-Europa om de Bundesliga en de Tweede Bundesliga tot 6 april op te schorten. Formeel staat die datum nog steeds en onder meer RB Leipzig, FC Augsburg en VfL Wolfsburg hebben de trainingen deze week hervat.

De Duitse profclubs zullen nu tot dinsdag 31 maart af moeten wachten of de DFB het advies van de competitievertegenwoordigers overneemt. In dat geval zullen de competities niet voor 30 april hervat worden. De kans dat de DFB deze maatregel zal nemen is nagenoeg honderd procent: Duitsland is zwaar getroffen door het coronavirus en ook diverse profvoetballers zijn besmet geraakt.

In Duitsland wordt bovendien serieus rekening gehouden met het feit dat er helemaal geen voetbal meer mogelijk is dit seizoen. De spelers van Borussia Dortmund hadden volgens BILD al afgesproken om in dat geval twintig procent van hun salaris af te staan aan de overige werknemers van de club.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Bundesliga

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws