Genk wil nog niet stoppen, maar: Je kan geen 20.000 fans in tribunes zetten

Genk wil nog niet stoppen, maar: "Je kan geen 20.000 fans in tribunes zetten"

22-03-2020 15:31
4

Door het coronavirus wordt er niet meer gevoetbald, maar ook niet meer getraind op de club. Bij KRC Genk moet men zich dus ook bezighouden. Hannes Wolf, trainer van Genk, doet dat onder meer door dagelijks contact te hebben met TD Dimitri De Condé.

"Ik bekijk video's van spelers die ons interesseren", vertelt Wolf in Het Belang van Limburg. Ook de spelers zitten niet stil. "We hebben alle spelers een individueel programma meegegeven en monitoren hen vanop afstand. Dat verloopt goed."

Wolf wil ook zeker nog niet stoppen met voetballen dit seizoen. "Hopelijk kunnen we vanaf 5 april de training weer hervatten, maar zeker is dat nog niet. Hoelang de spelers nodig zullen hebben om weer wedstrijdfit te geraken? Twee weken zou genoeg moeten zijn, drie weken is perfect. Langer hebben we niet nodig", geeft hij aan.

Al denkt Wolf niet dat we binnenkort weer zullen voetballen mét publiek. "Je kan op korte termijn geen 20.000 fans samen in de tribunes zetten. Ik hoop wel dat we de huidige competitie nog kunnen afronden, desnoods zonder supporters. Ik denk dat zij het gewoon al fijn zouden vinden om onze wedstrijden op tv te kunnen volgen. Maar of dat ook snel zal lukken, moet nog blijken", besluit Wolf.