Coucke voorziet geen problemen rond licentie Anderlecht na twijfels W-Beveren

Coucke voorziet geen problemen rond licentie Anderlecht na twijfels W-Beveren

11-03-2020 14:30
11

Waasland-Beveren heeft aan de licentiecommissie gevraagd om extra onderzoek te doen naar KV Oostende en RSC Anderlecht. Marc Coucke voorziet echter geen problemen voor de licentie van zijn club. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De voorzitter van paars-wit is de rode draad in het hele verhaal. Hij is niet alleen eigenaar van Anderlecht, maar ook van de Versluys Arena. Bovendien is hij ook een  belangrijke schuldeiser van Oostende. Coucke zou er volgens Waasland-Beveren financieel belang bij hebben dat de Kustploeg in eerste klasse blijft.

Verder wordt ook de rol van Wouter Vandenhaute bij Anderlecht in vraag gesteld. Hij gaat binnenkort aan de slag als externe raadgever, maar is ook eigenaar van het makelaarsbureau Let’s Play. En dat terwijl een makelaar geen invloed mag hebben bij een club.

Als de licentiecommissie oordeelt dat dat effectief het geval is, dan dreigt degradatie naar het amateurvoetbal. Coucke is er volgens Het Laatste Nieuws echter gerust in. "Hij vertelde vorige maand al aan deze krant dat hij geen problemen voorziet. Die mening is nog steeds dezelfde", schrijft Het Laatste Nieuws.