Anderlecht moet al zeker transfermarkt op: ‘Doelmannenprobleem in zicht’

Anderlecht moet al zeker transfermarkt op: ‘Doelmannenprobleem in zicht’

11-03-2020 09:16
5

Hendrik Van Crombrugge is de onbetwistbare nummer één onder de lat bij RSC Anderlecht. De spoeling achter de goalie is echter dun, zeker naar volgend seizoen gezien. Het Laatste Nieuws meldt dat paars-wit al zeker de transfermarkt op moet.

De 33-jarige Frank Boeckx kampt al geruime tijd met rugproblemen en keepte al 454 dagen niet meer voor Anderlecht. Het ziet er dan ook naar uit dat hij op korte termijn zijn schoenen aan de haak zal hangen en zich zal focussen op zijn job als keeperstrainer bij de beloften. Ook Davy Roef lijkt niet bij Anderlecht te blijven.

De goalie wordt enkel gezien als reservespeler en de 26-jarige Roef is ambitieus en wil een vaste waarde in een ploeg zijn. Hij zal zijn aflopende contract niet verlengen bij Anderlecht. Dan is er ook nog Thomas Didillon, die momenteel wordt uitgeleend aan KRC Genk. De Limburgers hebben een aankoopoptie van 1.650.000 miljoen euro. Anderlecht wil het liefst verkopen door zijn salaris.

Van Crombrugge is de enige doelman die Anderlecht écht wil behouden. Door zijn goede prestaties onder de lat is er echter interesse van Ajax en Schalke 04. Die clubs informeerden al, maar Anderlecht zal enkel bezwijken bij een monsterbod. Dat maakt dat enkel de 18-jarige Rik Vercauteren ook nog een optie is. Het ziet er naar uit dat paars-wit de transfermarkt zal afzoeken voor een nieuwe doelman.