Anderlecht houdt hart vast: “Ik vermoed dat hij vrij snel zal vertrekken”

Anderlecht houdt hart vast: “Ik vermoed dat hij vrij snel zal vertrekken”

11-03-2020 07:26
54

RSC Anderlecht focust zich volledig op de jeugd. Het project Vincent Kompany heeft al verschillende talenten in de kijker gezet en één daarvan is Jérémy Doku. Hein Vanhaezebrouck ziet het talent echter snel vertrekken.

Doku heeft nog een contract tot 2022 bij Anderlecht. “Ik weet wel dat Tielemans een paar jaar gebleven is, eerst kampioen is geworden en pas nadien werd verkocht, maar tegenwoordig gaat dat toch sneller. Ik vermoed dat Doku vrij snel zal vertrekken, sneller nog dan de andere talenten.”

“Anderlecht pretendeert natuurlijk dat het met de jeugd verder wil bouwen, maar door Bornauw en Saelemaekers zo snel te verkopen om centen binnen te halen, heeft het ook een signaal gegeven aan de rest. Als er veel geld op tafel komt, zal zo'n jongen als Doku nu ook sneller aandringen.”

“En dan moet je weer opnieuw beginnen”, vervolgt Vanhaezebrouck. “Anderlecht heeft wel één groot geluk, en dat heeft niks met beleid te maken, maar met de geschiedenis van de club: jongeren staan nog altijd te springen om naar de grootste club van het land te gaan. Dat die club centraal in het land ligt, waar ze ook veel jongens met de dubbele nationaliteit aantrekt, is een extra voordeel.”