Alba wijst Barcelona-fans terecht: Ze moeten mij respecteren

Alba wijst Barcelona-fans terecht: "Ze moeten mij respecteren"

08-03-2020 10:05
1

Jordi Alba geeft toe dat FC Barcelona momenteel niet in beste doen is, maar de linksback is niet te spreken over de fluitconcerten tijdens het duel met Real Sociedad. Hij stopte in de slotfase zijn vingers in zijn oren, nadat hij de 2-0 gemaakt dacht te hebben.

De goal van Alba werd afgekeurd wegens buitenspel, maar de Spaanse international wilde een statement maken. "Niemand vind het leuk als het publiek tegen je is, zeker niet in je eigen stadion", wordt hij geciteerd door Marca. "Ik respecteer iedereen, maar zij moeten mij ook respecteren. Onze houding is goed en iedere speler doet zijn uiterste best."

"Ik ben gewoon niet een persoon die zich verstopt", vervolgt Alba over zijn actie. "Ik respecteer de fluitconcerten, maar zij moeten mij ook respecteren. Niemand speelt graag slecht of op de manier zoals wij nu spelen, maar ik vind het niet leuk om na vijftien minuten bij een 0-0 stand al fluitconcerten te horen."

Alba benadrukt desondanks dat hij veel respect heeft voor de Barça-fans. "Zij steunden ons zelfs na de Champions League-nederlagen (tegen AS Roma en Liverpool, red.). Het is niet makkelijk als het niet zo goed gaat, maar we moeten ermee omgaan. We moeten mentaal sterk zijn om deze situatie te boven te komen."

De Catalanen wonnen met 1-0 van Real Sociedad door een benutte strafschop van Lionel Messi. De ploeg van coach Quique Setién nam daardoor in ieder geval weer tijdelijk de koppositie over van Real Madrid, dat het zondagavond nog opneemt tegen Real Betis.