'Genk zal zich kwalificeren voor Play-Off 1, Waasland-Beveren degradeert'

'Genk zal zich kwalificeren voor Play-Off 1, Waasland-Beveren degradeert'

07-03-2020 18:32
1

De reguliere competitie van de JPL nadert zijn einde. Met nog twee wedstrijden te gaan staat er nog heel wat op het spel. Zo is het nog niet duidelijk wie Play-Off 1 zal spelen en wie zal degraderen.

KV Mechelen, KRC Genk en RSC Anderlecht moeten de komende twee partijen nog beslissen wie het laatste plekje in Play-Off 1 zal bemachtigen. Philippe Albert denkt te weten wie nog bij de eerste zes zal eindigen.

"Logisch gezien zullen Genk en KV Mechelen zaterdag winnen van Oostende en Eupen, wat betekent dat Anderlecht uit de race ligt", vertelt hij bij Le Soir. "Op de laatste speeldag krijgen we dan dus een soort finale tussen de Limburgers en Malinwa, met Genk dat alles nog in handen heeft. Tel daarbij nog het thuisvoordeel, en hun kern lijkt mij gewapend om de benodigde zes op zes te halen", klinkt het.

Ook wie zal degraderen is nog niet duidelijk. Die strijd gaat nog tussen Cercle Brugge, KV Oostende en Waasland-Beveren. "Naar mijn mening is Waasland Beveren de grote favoriet om te zakken, al hangt dat ook nog af van de andere clubs. Want de Waaslanders zie ik wel in staat om Moeskroen te kloppen. In dat geval mag Oostende toch beginnen vrezen", besluit Albert.