Depoitre blijft sukkelen bij KAA Gent: Die pijn kan je niet zomaar negeren

Depoitre blijft sukkelen bij KAA Gent: "Die pijn kan je niet zomaar negeren"

07-03-2020 16:03

Laurent Depoitre heeft het al enkele weken bijzonder moeilijk bij KAA Gent. Grotendeels is dat te wijten aan een vervelende voetzoolblessure. Die blijft hem ook maar parten spelen. Het zorgt toch voor enige zorgen bij KAA Gent.

"We zaten deze week samen met Laurent en de medische staf", vertelde Gent-coach Jess Thorup bij Het Nieuwsblad. Depoitre zou niet alleen fysiek last hebben. "Naast het fysieke aspect heb je nu eenmaal ook het mentale verhaal", klinkt het.

"Pijn voelen is niet evident. Zeker omdat deze blessure toch een langere periode zal aanslepen. Het zit bij hem niet louter in het hoofd, maar vooral in zijn voet. Die pijn kun je niet zomaar negeren. Je moet dan toch een weg vinden om hem te helpen, zodat hij aan zijn fitheid en balgevoel kan werken, maar tegelijk ook zijn blessure kan laten genezen. En dat is niet evident, maar we werken er hard aan", aldus Thorup.

Depoitre kon naar verluidt tegen Cercle Brugge wel grotendeels weer pijnvrij spelen. Hij zit ook in de selectie voor de partij tegen Charleroi van zaterdagavond.