Bornauw is een sensatie in Duitsland: Bundesliga is hem op het lijf geschreven

Bornauw is een sensatie in Duitsland: "Bundesliga is hem op het lijf geschreven"

Gepubliceerd: maandag 2 maart 2020 om 23:43ma 02-03-2020 om 23:43

Sebastiaan Bornauw beleeft een geweldig eerste seizoen in de Bundesliga. Bij 1FC. Köln is onze landgenoot vaste waarde. Hij pikt er regelmatig zijn doelpuntje mee en werd halverwege het seizoen zelfs verkozen bij de beste jongeren van de competitie. En dat terwijl Bornauw het seizoen begon bij ... Anderlecht.

"Hij heeft blijkbaar niet zo veel kansen nodig om een doelpunt te maken", verwijst Gunther Van Handenhoven bij Extra Time naar het vijfde competitiedoelpunt van Bornauw afgelopen weekend. "Seb was in het begin van het seizoen titularis. Op een bepaald moment is dan die mogelijkheid gekomen om naar Keulen te gaan. Of dat te maken had met het feit dat Anderlecht een ander profiel zocht centraal, weet ik niet."

Uiteindelijk koos Anderlecht voor Philippe Sandler. In de wandelgangen klonk het dat Vincent Kompany niet vertrouwde in de voetballende kwaliteiten van Bornauw. "Ik denk dat daar de meeste kritiek op kwam", bevestigt Van Handenhoven. "En Sandler heeft dat natuurlijk veel meer, al speelt die spijtig genoeg niet door een aanslepende blessure. Hij (Bornauw, nvdr.) was wel een goede back-up geweest, want zoveel andere opties zijn er niet. Uiteindelijk hebben ze dan Kana later spelen, die ook een mooie ontdekking is geweest."

Hoe zou Van Handenhoven de kwaliteiten van Bornauw dan omschrijven? "Seb is een hele goeie jongen, heel intelligent en enorm veeleisend voor zichzelf", somt de oud-teammanager van Anderlecht op. "Hij wordt ook begeleid door Daniël Van Buyten, een beetje hetzelfde type. Ik denk dat de Bundesliga een competitie is die hem op het lijf geschreven is."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws