Gent ligt uit Europa: ‘Geen domme fouten, wel verschil in kwaliteit’

Gent ligt uit Europa: ‘Geen domme fouten, wel verschil in kwaliteit’

Gepubliceerd: vrijdag 28 februari 2020 om 17:29vr 28-02-2020 om 17:29

Laatste update: vrijdag 28 februari 2020 om 17:39vr 28-02-2020 om 17:39

KAA Gent verliet donderdagavond het Europese toneel met opgeheven hoofd. Een verdienstelijke prestatie tegen AS Roma was uiteindelijk niet goed genoeg om door te stoten.

In tegenstelling tot Club Brugge, hadden de fans van Gent wel alle redenen om gedurende 90 minuten te geloven in kwalificatie. "Ze waren er dichtbij, het is dan logisch dan de ontgoocheling groter is", citeert Sporza Tom Boudeweel. De supporters zullen nog vaak aan de heenmatch in Rome terugdenken. "Daar hebben ze het laten liggen. Het doelpuntje dat ze daar niet maken, komen ze nu tekort."

Ondanks het niveauverschil tussen de spelerskernen, hield Gent zich toch knap recht tegen Roma. "Gent was zeker niet de mindere over de twee wedstrijden heen, maar op dit niveau beslissen de details. Je zegt dan wel eens kortweg dat het domme fouten zijn, maar het heeft ook met kwaliteit te maken", aldus Boudeweel.

Alles bij elkaar mag Gent wel zeker en vast tevreden zijn, al moet er ook plaats voor ontgoocheling zijn. "Ze mogen tevreden zijn en ik zie alleen maar winstpunten voor Gent. Maar, misschien zat er wel wat meer in", besluit de analist.  

Poll

Was Gent de evenknie van Roma over de twee wedstrijden heen?

(96 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws