Sarri kraakt Juve-spelers: 'Snap niet waarom ik ze het niet kan laten begrijpen'

Sarri kraakt Juve-spelers: 'Snap niet waarom ik ze het niet kan laten begrijpen'

Gepubliceerd: donderdag 27 februari 2020 om 08:01do 27-02-2020 om 08:01

Juventus ging woensdagavond in de Champions League onderuit Olympique Lyon, tot woede van trainer Maurizio Sarri. De trainer kraakt het aanvalsspel van zijn ploeg, die niet één keer op doel schoot in Frankrijk.

"Het is moeilijk om uit te leggen waarom, maar in de eerste helft lieten we de bal veel te langzaam rondgaan", reageerde Sarri na afloop van het verloren duel "We misten vastberadenheid en agressie bij het aanvallen, en voor vijftien minuten ook bij het verdedigen. De tweede helft was beter, maar het was niet goed genoeg voor een Champions League-wedstrijd."

De oefenmeester blijft zich verbazen over het aanvalsspel van zijn ploeg. "'Ik snap niet waarom ik deze spelers het belang van de bal snel rondspelen niet kan laten begrijpen. Dit is fundamenteel. We blijven eraan werken en vroeg of laat zal het eindelijk in de hoofden van de spelers komen. Ik blijf het ze maar zeggen, maar we blijven te langzaam passen, waardoor we ook verkeerd opgesteld staan."

"Dinsdag op de training ging de bal twee keer zo snel rond als in deze wedstrijd. Het zou juist omgekeerd moeten zijn. Ik vond het druk zetten van Lyon nog niet eens zo sterk. Wij waren gewoon te langzaam, versnelden nooit. En als je dat niet doet, dan zal je ook geen kansen creëeren", besloot Sarri chagrijnig.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Heeft Sarri hier gelijk?

(53 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws