Lampard door het stof na afstraffing Chelsea: Bayern heeft ons overklast

Lampard door het stof na afstraffing Chelsea: "Bayern heeft ons overklast"

Gepubliceerd: woensdag 26 februari 2020 om 10:20wo 26-02-2020 om 10:20

Frank Lampard zoekt niet naar excuses na de forse 0-3-nederlaag tegen Bayern München in de achtste finale van de Champions League. De Chelsea-manager geeft ruiterlijk toe dat zijn ploeg het op elk vlak aflegde tegen de Bundesliga-kampioen.

"Soms moet je gewoon heel eerlijk zijn: Bayern heeft ons op bijna elk vlak overklast", zegt Lampard tegen BT Sport. "Dat werkt behoorlijk ontnuchterend. Ik denk dat wij meer hadden kunnen doen. Het teamgevoel dat zij tonen is de reden waarom ze altijd meedoen in de top van de Bundesliga en de Champions League, jaar in jaar uit. Ze waren in goede vorm."

"Ik ben teleurgesteld dat we het niet beter hebben gedaan tegen hen", vervolgt de voormalig middenvelder. "Het was een realitycheck voor mijn spelers. Je moet deze tik incasseren. We moeten betere keuzes maken. Als mijn spelers beter willen worden, kunnen ze het best naar de tegenstander kijken en zien welk niveau ze moeten halen."

Het is geen geheim dat Lampard zijn selectie afgelopen winter wilde versterken, maar aankopen bleven uit bij Chelsea. "Het heeft geen zin om terug te kijken op die transferperiode, we moeten ons focussen op het hier en nu. We gaan er alles aan doen om dit seizoen in de top-vier te eindigen en onszelf komende zomer te verbeteren."

"Deze wedstrijd tegen Bayern heeft aangetoond dat er nog veel werk te doen is, maar dat wist ik al toen ik deze baan accepteerde", besluit Lampard, die volgend seizoen in ieder geval Hakim Ziyech van Ajax kan verwelkomen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws