Cercle Brugge wint van STVV en mag blijven hopen op behoud in 1A

15-02-2020 21:50
5

Cercle Brugge heeft nog een reddingsboei gevonden in de strijd tegen de degradatie. Op bezoek bij STVV pakte het drie levensbelangrijke punten: 0-1.

Na de nederlaag van Waasland-Beveren kon Cercle Brugge een goede zaak doen. Dan moest het wel winnen van STVV, geen makkelijke taak. De uitploeg ging ook op zoek naar dat doelpunt, maar had het bijzonder moeilijk.

Het kreeg enkele matige kansjes, maar geen doelpunt in een ontzettend grijze eerste helft. Voor STVV was het helemaal niet van moeten, wat ook duidelijk te zien was aan het geleverde spel van de Kanaries. Een logische 0-0 ruststand was het gevoel.

In de tweede helft had Cercle Brugge opnieuw het overwicht, maar kreeg het nu wel enkele goede kansen. Doelman Kenny Steppe stond echter goed te keepen en wist Cercle Brugge meermaals van een doelpunt te houden.

Dat doelpunt kwam er uiteindelijk toch. Een knappe vrije trap van Hoggas kon Steppe toch verschalken. Cercle Brugge kreeg de verdiende voorsprong en leek goed op weg naar de overwinning.

STVV kon aanvallend geen vuist maken, de wedstrijd werd ook wat potiger. Een doelpunt viel er echter niet meer, waardoor de bezoekers drie levensbelangrijke punten konden pakken in de strijd tegen degradatie.