Het heilige vuur brandt opnieuw bij Cercle: We zitten weer volop in het spel

Het heilige vuur brandt opnieuw bij Cercle: "We zitten weer volop in het spel"

Gepubliceerd: vrijdag 14 februari 2020 om 18:25vr 14-02-2020 om 18:25

Zes punten bedraagt de achterstand van Cercle Brugge op de voorlaatste, Waasland-Beveren, nog. Lastig om dicht te fietsen in vijf speeldagen tijd, maar niet onmogelijk. Dankzij de late 3-2-zege tegen KV Mechelen tankte de Vereniging flink wat vertrouwen, geeft Bernd Storck toe.

"We zitten nog volop in het spel", is de Duitse trainer van Cercle hoopvol op zijn persconferentie. "We hebben nog een kans, alles is mogelijk. We zijn zeer positief, van in het begin al, maar zeker nu we zien dat de afstand steeds kleiner wordt. We moeten ons huiswerk maken en nóg harder werken dan ervoor", geeft Storck zijn troepen een boodschap mee.

"Elke wedstrijd is nu een finale, als je een kans hebt om de kloof te verkleinen. Je ziet dat de andere teams ook onder druk staan. Wij richten ons nu op twee ploegen, met zes en zeven punten achterstand (respectievelijk Waasland-Beveren en KV Oostende, nvdr.). Wij weten al even hoe het eraan toegaat. Misschien is dat voor de andere ploegen wat nieuwer", doet Storck aan wishfull thinking.

"Misschien hebben zij wel een andere druk dan die wij momenteel hebben, maar we kunnen ermee leven. Voor ons was het heel belangrijk om die wedstrijd tegen KV Mechelen te winnen, om hoop te tanken en de afstand te verkleinen. De uitslag in Waasland-Beveren - Kortrijk viel dan ook nog eens mee", verwijst Storck nog naar de 1-2-nederlaag van de grootste concurrent.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zal Cercle zich nog redden?

(367 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws