“Antwerp heeft een veel harder standpunt dan dat van KAA Gent”

“Antwerp heeft een veel harder standpunt dan dat van KAA Gent”

Gepubliceerd: woensdag 12 februari 2020 om 20:23wo 12-02-2020 om 20:23

De gemoederen rond de televisierechten lopen hoog op. Antwerp en KAA Gent hebben het collectieve voorstel van Eleven Sports niet geaccepteerd. Peter Vandenbempt geeft zijn mening tegenover Sporza.

“Antwerp is een ander verhaal dan KAA Gent”, begint Vandenbempt. “Die zijn zéér, zéér ontevreden over het huidige systeem, waarbij er erg veel geld naar de G5 gaat. Op basis van de sportieve prestaties van de voorbije jaren zijn dat Anderlecht, Club Brugge, Standard, Gent en Genk.”

The Great Old kent een grote vooruitgang en behoort tot de grote clubs. “Antwerp is de voorbije jaren als een komeet naar boven geschoten, maar het heeft die handicap van een lang verblijf in 2e klasse. Op basis van de sportieve criteria behoort Antwerp nog altijd tot de kleine clubs.”

G5 vs K11
“De grote clubs hebben wel een opening gemaakt, want vanaf het 2e jaar wordt het criterium om tot de G5 te behoren niet enkel meer op basis van het sportieve bepaald, maar ook voor 1/3 op basis van de kijkcijfers en commerciële waarde, iets waar Antwerp heel hoog in scoort.”

“Dat was een geste voor Antwerp, maar dat volstond blijkbaar niet”, gaat Vandenbempt verder. “Zij vinden dat de achterstand op de top alleen maar groter zal worden. Dat is een veel harder standpunt dan dat van Gent. Ik kan me dan ook moeilijk voorstellen dat Antwerp over een paar dagen zal zeggen: "Oké, we leggen ons er toch bij neer."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Heeft Vandenbempt hier gelijk?

Ja
81%
Nee
19%
(363 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws