Qua talent zie ik in België enkel Mignolet die beter is dan Kaminski

"Qua talent zie ik in België enkel Mignolet die beter is dan Kaminski"

08-02-2020 23:13
11

KAA Gent is bezig aan een bijzonder goed seizoen en heeft ook heel wat (Belgische) uitblinkers. Daar is Thomas Kaminski er één van. Toch lijkt hij niet op de radar van Roberto Martinez te staan. Dat begrijpt zijn broer helemaal niet.

De doelman zat al eens in de selectie, maar kwam nog nooit in actie voor de Rode Duivels. Het EK2020 lijkt dan ook veraf. "Ik wens mijn broer eerder een titel dan een EK-selectie", vertelt broer Mathias in een dubbelgesprek met Sport/Voetbalmagazine.

"Daar ligt zijn bijdrage hoger, als sterkhouder van de ploeg. Een keeper moet iemand zijn waar de rest vertrouwen in heeft", geeft Mathias aan, die zijn broer wel goed genoeg vindt voor de Rode Duivels.

"Qua intrinsiek talent zie ik in België alleen Simon Mignolet die beter is. Maar Thomas is qua vorm zeker even veel waard als Sinan Bolat en Hendrik Van Crombrugge", klinkt het.

Kaminski zelf blijft er nuchter onder. "Club betaalde zeven miljoen voor Simon. Dat zegt voldoende over zijn waarde. Voor de Rode Duivels wordt de positie van derde doelman geen eenvoudige kwestie. Koen Casteels en Matz Sels, dat zijn geen kloefkappers", vertelt hij.