'Gerecht opent onderzoek naar overname van Anderlecht door Coucke'

'Gerecht opent onderzoek naar overname van Anderlecht door Coucke'

06-02-2020 07:00 Laatste update: 07:15
14

Het gerecht heeft een onderzoek geopend naar de verkoop van RSC Anderlecht. Het Parket wil weten of de overname aan Marc Coucke wel op een eerlijke wijze is gebeurd. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

In 2017 werd Coucke tot ieders verbazing naar voor geschoven als de nieuwe grote baas van Anderlecht. Het gerecht zag hoe de gewezen Omega Pharma-baas 80 miljoen euro op tafel legde bij paars-wit, dat terwijl Ghelamco-baas Paul Gheysens maar liefst 91 miljoen euro bood. De speurders willen graag weten waarom Anderlecht elf miljoen euro liet schieten.

De krant meldt dat het debacle rond het Eurostadion wel eens de oorzaak kan zijn. Gheysens wilde aanvankelijk een gemeenschappelijk stadion zetten voor zowel de Rode Duivels als Anderlecht. Aangezien dat project niet doorging, werd Gheysens op slag persona non grata in het Lotto Park.

Intussen maakt Gheysens mee het mooie weer als voorzitter van Royal Antwerp FC, waar het Bosuilstadion stilaan een moderne voetbaltempel wordt. Het gerecht wil uitpluizen hoe en waarom de overname aan Coucke, en dus niet Gheysens, plaatsvond. Anderlecht wilde officieel niet reageren op het nieuws.