De Condé kijkt al vooruit: Financiële middelen om in zomer beslissingen te nemen

De Condé kijkt al vooruit: "Financiële middelen om in zomer beslissingen te nemen"

03-02-2020 17:05
8

KRC Genk lijkt weer wat meer op weg naar Play-Off 1 na de 1-0-zege tegen Sporting Charleroi afgelopen zaterdag. Best knap, want in de slotdagen van de wintermercato zag de regerende landskampioen met Aly Samatta en Sander Berge twee vedetten vertrekken. Dimitri de Condé kadert die transfers.

"Elk nadeel heeft zijn voordeel", gebruikt de sportief directeur van Genk bij Sporza de legendarische woorden van wijlen Johan Cruijff. "We hebben naar Belgische normen twee grote uitgaande transfers gedaan, maar daar is het ons niet om te doen. We zijn trots dat we die jongens kunnen afleveren in de Premier League en het blijft belangrijk om een goeie ploeg te hebben."

"We zien dit ook als een opportuniteit", bekijkt de Condé het glas halfvol. "Van onze driehoek op het middenveld is na Pozuelo en Malinovski met Berge nu ook de laatste schakel weg. We hebben het gevoel dat we helemaal opnieuw kunnen beginnen. Tegen Charleroi hebben de spelers zaterdag getoond wat we daar mee bedoelen."

"We moeten het meer van het collectief hebben en de komende vier maanden bekijken we wie opstaat in deze groep. De jongens zullen kansen krijgen en in de zomer zullen we dan de juiste beslissingen nemen. Nu hebben we ook het voordeel dat er financiële middelen zijn om die beslissingen te nemen", lijkt de Condé al te hinten naar enkele stevige transfers in de zomermaanden.