Burgemeester Brussel verdedigt mandaat bij Anderlecht: ‘Voor de jeugd’

Burgemeester Brussel verdedigt mandaat bij Anderlecht: ‘Voor de jeugd’

Gepubliceerd: dinsdag 28 januari 2020 om 09:16di 28-01-2020 om 09:16

De burgemeester van Brussel Philippe Close (PS) verdedigde in de Brusselse gemeenteraad zijn mandaat bij RSC Anderlecht. Close wil Anderlecht gebruiken om zich meer te wenden tot de Brusselse wijken en jeugd.

Oppositieleden David Weytsman (MR), Bianca Debaets (cdH-CD&V) en Mathias Vanden Borre (N-VA) hadden enkele vragen voor Close tijdens de Brusselse gemeenteraad over zijn beslissing om lid te worden van de raad van bestuur bij Anderlecht.

‘De oppositie vreest belangenvermenging, buitensporige cumulatie van functies en een twijfelachtige benadering op ethisch niveau, die verdeeldheid veroorzaakt, zelfs in de meerderheid’, klinkt het bij Het Laatste Nieuws. Benoît Hellings (Ecolo) zei eerder al dat de ethische richtlijnen van het meerderheidsakkoord niet gerespecteerd worden.

“Als je me vraagt of ik Anderlecht wil aanmoedigen om naar de Brusselse wijken te trekken en meer contact te hebben met de Brusselse jeugd, dan is mijn antwoord zonder voorbehoud ja”, begon Close zijn betoog. Hij zou ook maar tot vier of vijf vergaderingen per jaar bijwonen. De burgemeester van Brussel verduidelijkte dat hij geen voordeel haalt uit de positie en zijn abonnement in de tribune blijft betalen.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws