Charleroi gaat in beroep: Die van KV Mechelen wilden vanaf de 1-0 stoppen

Charleroi gaat in beroep: "Die van KV Mechelen wilden vanaf de 1-0 stoppen"

Gepubliceerd: maandag 27 januari 2020 om 07:14ma 27-01-2020 om 07:14

Eerder kwam het nieuws al naar buiten dat Sporting Charleroi niet akkoord gaat met de beslissing om de gestaakte wedstrijd tegen KV Mechelen volledig te herspelen.

De Carolo’s stonden 1-0 voor toen de wedstrijd door dichte mist definitief werd gestaakt in minuut 36. Ryota Morioka scoorde vanop de penaltystip. “We gaan die beslissing aanvechten en gaan in beroep”, vertelt Pierre-Yves Hendrickx, administratief bestuurder bij Charleroi aan Het Nieuwsblad.

“Of dat slecht is voor het imago van het Belgische voetbal? Ze moeten ook respect tonen voor de clubs. Wij hebben alles gedaan om te kunnen spelen. Die van KV Mechelen wilden vanaf de 1-0 stoppen, elke minuut stonden ze bij de scheidsrechter”, aldus Hendrickx.

De wedstrijd wordt op 4 februari volledig herspeeld, maar Charleroi gaat aldus in beroep. KV Mechelen beseft wel dat het hun goed uitkomt. “Dat klopt, maar dat scenario hebben we ook niet gewild”, reageerde Dennis Henderickx, medesportief directeur. “Ik versta dat dit voor Charleroi niet prettig is, maar als er een reglement bestaat, moet dat gevolgd worden.”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Charleroi hier gelijk?

Ja
30%
Nee
70%
(393 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws