Vanaken met mooie woorden voor Mbokani: We mogen daar trots op zijn

Vanaken met mooie woorden voor Mbokani: "We mogen daar trots op zijn"

Gepubliceerd: donderdag 16 januari 2020 om 17:00do 16-01-2020 om 17:00

Hans Vanaken heeft voor het tweede jaar op rij de Gouden Schoen binnengehaald. De spelmaker van Club Brugge ging in het algemene klassement Dieumerci Mbokani af, die bij Royal Antwerp FC eveneens een sterk 2019 speelde.

Uiteindelijk troefde Vanaken de Congolees af met slechts negentien punten verschil. "Ik wist de afgelopen weken al dat het spannender zou worden dan vorig jaar. Dat voelde ik wel, maar ik ben heel de week rustig geweest. Je weet natuurlijk ook waar je aan toe bent", vertelde de Gouden Schoen-winnaar aan Het Laatste Nieuws. "Ik ben blij dat het in mijn voordeel is uitgedraaid. Hij is nog kort gekomen."

Vanaken had nog enkele mooie woorden veil voor Mbokani. "Kijk, hij heeft er een fantastisch jaar opzitten. Hij heeft het ongelofelijk gedaan in de tweede stemronde. De Gouden Schoen was voor hem ook verdiend geweest. We hebben het allebei goed gedaan op onze manier met elk onze eigen kwaliteiten. We mogen daar trots op zijn. We mogen bewondering en respect hebben voor elkaar."

Poll

Is Vanaken de terechte Gouden Schoen?

(1462 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws