Spektakelpot op stage: Oostende gaat uiteindelijk de boot in tegen Sankt Gallen

Spektakelpot op stage: Oostende gaat uiteindelijk de boot in tegen Sankt Gallen

Gepubliceerd: maandag 13 januari 2020 om 17:42ma 13-01-2020 om 17:42

KV Oostende vertoeft nog steeds in het zonnige Spanje om het tweede deel van het seizoen voor te bereiden. Maandagnamiddag werkten de kustjongens een oefenduel af met Sankt Gallen. In een pot met alles erop en eraan trok Oostende, met kersvers coach Dennis Van Wijk op de bank, uiteindelijk aan het kortste eind: 2-3.

De openingsminuten waren een goede voorbode voor het spektakel dat zou volgen. Na nog geen vijf minuten stond er 1-1 op het scorebord. Eerst rolde Fashion Sakala de hele flank van Sankt Gallen op, waarna Idrissa Sylla maar moest binnenduwen. Haast meteen hing Jérémy Guillemenot de bordjes weer gelijk. De Zwitser chipte de bal over de uitkomende Fabrice Ondoa voor 1-1.

Na die opdoffer moest Oostende even herstellen, maar ging het toch op zoek naar een nieuwe voorsprong. Sakala was daarbij veruit de meest bedrijvige man. Eerst kopte hij nog naast, maar even later was het toch raak: 2-1. Ondanks een goede kans voor Sankt Gallen ging Oostende met een marge van één goal de rust in.

Na de pauze juichte KVO al snel opnieuw. Sindrit Guryi vond het net met een kopbal. De treffer werd echter afgekeurd voor buitenspel. Na enkele wissels viel het duel stil, tot Sankt Gallen vanuit het niets twee keer scoorde in vijf minuten tijd. Plots moest Oostende vol in de aanval om nog wat uit de brand te slepen. Dat deed het ook, maar Amadou Sagna (overgekomen van Club Brugge) trapte snoeihard tegen de lat.

Ondanks de nederlaag zal de prestatie van Oostende Van Wijk deugd doen. Volgende zaterdag staat meteen een erg belangrijke afspraak op het programma. Oostende opent 2020 immers met een degradatieduel tegen Waasland-Beveren.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws