Vercauteren is blij met Anderlecht-aanwinst: Hij kan meteen spelen

Vercauteren is blij met Anderlecht-aanwinst: "Hij kan meteen spelen"

12-01-2020 08:00 Laatste update: 08:15
3

Anderlecht heeft zaterdag een oefenmatch gespeeld tegen Livingston. De match eindigde op 1-1. Amir Murillo maakte zijn eerste minuten voor Anderlecht en deed het volgens Frank Vercauteren niet slecht.

Murillo zorgde tegen Livingston voor aanvallende impulsen op rechts. "Dat hadden we hem gedeeltelijk gevraagd. Murillo is een speler die al ver staat in zijn ontwikkeling. Je kan hem veel vragen. Hij kende een snelle aanpassing en heeft de kwaliteiten om zich meteen in te passen. Hij is meteen beschikbaar voor de selectie en zelfs voor de wedstrijd."

Ook jeugdproduct Antoine Colassin kreeg tegen Livingston zijn eerste speelminuten. "Dat hij erbij is, is deels om hem te testen en deels om hem dagelijks in aanraking te laten komen met de A-kern. Dat deed hij tot nu toe nog niet. Af en toe was hij er eens bij. Hij heeft potentieel en ruimte om te groeien. Maar het is nog te vroeg om alle lasten op zijn schouders te leggen. Hij heeft een interessant profiel om in de kern te hebben. Misschien zelfs naar de korte toekomst toe."