Twee eersteklassers gingen voor Legear: Maar dat zag ik niet zitten

Twee eersteklassers gingen voor Legear: "Maar dat zag ik niet zitten"

Gepubliceerd: donderdag 9 januari 2020 om 12:15do 09-01-2020 om 12:15

Jonathan Legear (32) gaat het seizoen uitspelen in Visé. Daar heeft hij zelfs een contract voor 2,5 jaar getekend. Nochtans genoot hij nog interesse uit Eerste Klasse A. Dat verklapt hij in Het Belang Van Limburg.

Als transfervrije speler kreeg Legear heel wat aanbiedingen. "Zelfs Kortrijk en Oostende informeerden naar mij, maar er zou maar één eersteklasser van de middenmoters geweest zijn waarvoor ik eventueel wilde tekenen: STVV. Om elke dag naar Kortrijk of Oostende te rijden, nee, dat zag ik eigenlijk niet zitten. Van STVV hoorde ik niets, zij hebben andere plannen."

Zijn ex-coach José Riga kon hem uiteindelijk strikken. "Nog een keer vlammen met Riga bij Visé, zie ik absoluut zitten. We zitten met een tiental profs, dus dat maakt dat we prima kunnen trainen. Dit jaar promoveren wordt allicht moeilijk, maar sinds Riga daar overnam, gaat het toch in stijgende lijn."

Legear voetbalt niet meer voor het geld. Hij heeft nu ook een bedrijf dat hamburgers levert op festivals. "Die zaken lopen voortreffelijk, maar zelf hou ik me er nauwelijks mee bezig. Een stel vrienden runt die business. Het enige wat me op dit moment echt boeit, is weer wedstrijden spelen. Dat is verdorie vijf maanden geleden. Ik wil weer ritme opdoen en dan kan ik hopelijk snel belangrijk zijn voor Visé. Ik ben nog te graag van betekenis in een elftal."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws