VP Scout: Adolfo Gaich, de nakende recordtransfer van Club Brugge

VP Scout: Adolfo Gaich, de nakende recordtransfer van Club Brugge

Gepubliceerd: dinsdag 7 januari 2020 om 23:45di 07-01-2020 om 23:45

Laatste update: donderdag 9 januari 2020 om 08:10do 09-01-2020 om 08:10

13 miljoen euro, het zou de duurste inkomende transfer ooit zijn in de Belgische competitie. Het lijkt er echter sterk op dat dat bedrag één van de komende dagen op tafel wordt gelegd. Club Brugge wilt erg diep in de buidel tasten voor Adolfo Gaich, maar wie is deze Argentijnse spits eigenlijk?

Gaich kwam ter wereld in het Argentijnse Córdoba, een geboorteplaats die hij deelt met onder andere Paulo Dybala. De 20-jarige Gaich was echter al snel te sterk voor de lokale jeugdploegjes en verkaste op veertienjarige leeftijd naar Buenos Aires om zijn voetbaldroom na te jagen bij San Lorenzo, een club die bij de kenners van het Zuid-Amerikaanse voetbal ongetwijfeld een belletje doet rinkelen. De club won de Copa Libertadores in 2014 en kroonde zich verscheidene keren tot Argentijns landskampioen.

Steile opgang

Het is bij deze club dat Gaich in augustus 2018 zijn professioneel debuut maakte, nog geen maand later wist hij ook zijn eerste doelpunt te maken. Sindsdien gaat het hard voor de jonge Argentijnse spits, zowel nationaal als internationaal. Zo leidde hij onder meer de Argentijnse belofte ploeg naar goud op de Pan American Games, waar hij tevens topschutter werd met zes goals. In September 2019 mocht hij zelfs zijn debuut maken bij de Argentijnse hoofdmacht. In een oefenwedstrijd tegen Mexico, mocht Gaich drie minuutjes invallen, hij deelde het speelveld met onder meer Dybala en Paredes.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🗣⚽️🔵🔴3️⃣8️⃣ #VamosCiclón

Een bericht gedeeld door Adolfo Julián Gaich (@adolfogaich) op

De volgende stap in de evolutie van de spits lijkt dus een transfer naar een Europese club te worden. Naast Club Brugge worden ook enkele ploegen uit grotere competities aan Gaich gelinkt, zo vallen onder meer de namen van AC Milan en Everton. Club Brugge wilt echter ver gaan en dat is ook de entourage van de Argentijn niet ontgaan, zij zouden wel oren hebben naar het verhaal van Club. San Larenzo, zijn huidige club, zet het licht voor een vertrek voorlopig echter niet op groen. Het bestuur hoopt dat Gaich een nieuw contract tekent met een afkoopclausule van twintig miljoen euro. Zijn huidige contract, dat loopt tot 2021, zou een afkoopclausule van 13,5 miljoen euro hebben. Een bedrag dat Club Brugge, na enkele eerdere afgewezen biedingen, nu bereidt is om te betalen. Als de clausule wordt geactiveerd, staat er niets meer in de weg om de overgang officieel af te ronden.

Het perfecte plaatje

Ondanks het tot dusver mooie parcours van Gaich en de financiële gezondheid van Club Brugge, houdt een transfersom van dat kaliber een substantieel risico in voor eender welke Belgische club. Club is na het debacle van Mbaye Diagne echter opzoek naar een nieuwe diepe spits en Gaich past perfect in het vooropgestelde plaatje. De Argentijn die, 1,90 meter meet, is fysiek sterk (zijn bijnaam is niet voor niets el tanque) en zorgt met zijn enorme detente voor power in de zestien. Naast uitstekend koppen kan Gaich ook goed overweg met zijn voeten, van tijd tot tijd durft hij zijn man op te zoeken en met een knappe dribbel voor een beslissende actie zorgen. Vaker, verwerkt hij echter een voorzet rechtstreeks in doel doormiddel van zijn snelheid en uitstekend positiespel. Kort samengevat: Gaich combineert fysieke présence met wel doordachte looplijnen en technisch onderlegde voeten. Het verbaast dan ook niet dat hij begeerd is in Europa, dit soort spitsen zijn niet makkelijk te vinden.

Berekende gok

Club heeft echter geen garanties. Het zou niet de eerste keer zijn dat een talentvolle Zuid-Amerikaanse speler niet kan aarden in een Europees land en een voor hem onbekende competitie. Ondanks zijn onmiskenbaar talent heeft Gaich ook nog maar erg weinig ervaring op het hoogste niveau, 31 wedstrijden om precies te zijn. Daarnaast is het met wintertransfers ook altijd afwachtten hoe snel de speler inzetbaar zal zijn.

Toch mogen de supporters ook vertrouwen hebben in de aankoop, Club heeft ervaring met jonge Zuid-Amerikaanse spelers. Denk maar aan Wesley, Izquierdo en Bacca, mede door het uitstekende werk van de staff wisten deze spelers zich zowel sportief als op persoonlijk vlak aan te passen aan Europa. Het fysieke profiel van Gaich lijkt ook goed te passen bij de fysiek sterke competitie die de Jupiler Pro League is. Ten slotte, lijkt het motto van Club Brugge, ‘No sweat/No glory’, perfect te passen bij de mentaliteit van deze Argentijnse groeibriljant.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Een goede transfer?

Ja
92%
Nee
8%
(709 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws