De finale van het EK is een realistisch doel voor de Rode Duivels

"De finale van het EK is een realistisch doel voor de Rode Duivels"

29-12-2019 07:17
9

Het EK wordt komende zomer gespeeld en er kan al gespeculeerd worden over de mogelijke winnaar. In Nederland ziet men ons als topfavoriet. Ook Christoph Daum gelooft in de kwaliteiten van onze nationale ploeg.

"Voor België is een EK-finale een realistisch doel", zegt de Duitser in Het Laatste Nieuws. "Duitsland mag daar van dromen. Löw past veel nieuwe gezichten in. De WK-crash was nodig om te ontwaken. De Belgische ploeg is nu veel beter op elkaar afgestemd en stabieler."

Hij heeft daarbij ook lof voor onze bondscoach. "Roberto Martínez zorgt voor een duidelijk spelstramien. Hij is als een jackpot voor België: hij heeft voetbal- en emotionele intelligentie, een uitstekend peoplemanagement en hij communiceert slim."

Voor Daum is België dan ook één van de favorieten. "Op het EK zijn nog goede teams zoals België, maar geen sterkere teams. België staat nu op zijn hoogtepunt. Ik ga er vanuit dat ze de finale halen. En dan komt het erop aan al die kwaliteiten ook in de finale boven te halen", besluit hij.