Diagne over penalty-incident: “Vanaken zei dat hij te zenuwachtig was”

Diagne over penalty-incident: “Vanaken zei dat hij te zenuwachtig was”

28-12-2019 07:14
16

Mbaye Diagne heeft in eigen land een interview gegeven over zijn tijd bij Club Brugge. Eerder liet hij zich al uit over Philippe Clement en kwam hij op Instagram met de boodschap dat hij dat niet zou gezegd hebben.

Het Nieuwsblad citeert de Senegalese aanvaller over het beruchte penalty-incident tegen PSG. “Ik heb zelf die penalty gecreëerd. Aanvankelijk zou ik hem niet nemen, maar de tweede kapitein (Hans Vanaken, red.) zei me dat hij te zenuwachtig was om te trappen. Dus deed ik het. Jullie weten dat ik in Senegal nog nooit een penalty heb gemist.”

Het vervolg is gekend. Diagne miste de penalty en werd vervolgens uit de selectie van Club Brugge gezet. Sindsdien is het nooit meer goed gekomen tussen club en speler. “Ik heb die penalty niet met opzet gemist. Ik heb twee weken hartzeer gehad van die gemiste strafschop. Het deed me pijn en ik heb er spijt van”, aldus Diagne.

Toekomst?
Wat met de toekomst? “Iedere speler heeft soms moeilijkheden, het is zaak als voetballer om daar zo goed mogelijk mee om te gaan. Ik verblijf nog tot in januari in Senegal met mijn familie. Ik bekijk met mijn makelaar wat de toekomst brengt. Terug naar Brugge? Iets anders? Wat met de huurovereenkomst? We gaan het bekijken. Ik heb de toestemming van de club om hier mijn vakantie door te brengen.”