'Standard maakt zich niet druk om jaarverlies van acht miljoen euro'

'Standard maakt zich niet druk om jaarverlies van acht miljoen euro'

27-12-2019 09:45
4

Standard heeft in het vorige boekjaar een groot verlies geleden. In totaal werd het eigen vermogen gehalveerd van 17 miljoen euro naar amper 8,4 miljoen. Standard had dat echter ingecalculeerd, stelt Het Laatste Nieuws.

Eén van de belangrijkste oorzaken voor het grote verlies is de gestegen loonkost. Die ging van 30 naar 34,5 miljoen euro. Dat is ongeveer dezelfde loonkost als bij Club Brugge. Bovendien werd er ook 19,4 miljoen euro uitgegeven aan makelaars, een forse stijging in vergelijking met het boekjaar daarvoor. De omzet is wel gestegen in Luik. Er kwam in totaal 60,6 miljoen euro binnen. In dat bedrag zitten ook de inkomsten uit Europees voetbal, ongeveer achttien miljoen euro.

Standard maakt zich geen zorgen over het verlies, want in het volgende boekjaar worden enkele grote transfers verrekend. Moussa Djenepo (Southampton) en Razvan Marin (Ajax) gingen de deur uit. Voor Marin kreeg Standard twaalf miljoen euro, voor Djenepo kan het bedrag zelfs nog oplopen tot twintig miljoen euro.

Standard is lang niet de enige club die in het laatste boekjaar verlies heeft gemaakt. Bij Anderlecht gaat het zelfs om 27 miljoen euro en Antwerp verloor ook ongeveer acht miljoen euro. Club Brugge maakte dan weer tien miljoen euro winst.