Klopp over winteraankoop: Waar moet ik hem op korte termijn opstellen?

Klopp over winteraankoop: "Waar moet ik hem op korte termijn opstellen?"

25-12-2019 15:29
2

Liverpool krijgt vanaf 1 januari de beschikking over Takumi Minamino, maar manager Jürgen Klopp heeft eigenlijk geen idee waar hij de Japanner moet inzetten. De aanvallende middenvelder komt voor 8,5 miljoen euro over van Red Bull Salzburg, de tegenstander van Liverpool tijdens de Champions League-groepsfase.

Minamino speelde bij Salzburg dus als offensieve middenvelder en Klopp is onder de indruk van zijn kwaliteiten, maar lijkt op korte termijn geen plekje voor hem te hebben in zijn basisopstelling. "Takumi past op zoveel facetten bij ons. Zijn voetbalkwaliteiten, zijn keuzes in de kleine ruimtes, zijn snelheid, zijn wil om de bal terug te veroveren. Maar waar kan ik hem op korte termijn opstellen?"

Minamino lijkt te moeten concurreren met onder meer Divock Origi. "Op de lange termijn is er geen twijfel dat hij ons gaat helpen. Ik kijk ernaar uit om met hem te werken, maar tussen nu en zijn komst zitten nog drie wedstrijden, dus ik heb nog even tijd om na te denken waar ik hem wil laten spelen", aldus Klopp. Minamino zou ook als vervanger van Roberto Firmino kunnen gaan fungeren.